We waren dit keer met 15 leden. Er waren enkele afzeggingen om uiteenlopende redenen.

Met Toos Hamels gaat het redelijk. Zij heeft inmiddels enkele chemokuren achter de rug. Zij hoopt toch over een tijdje weer deel te nemen aan onze clubactiviteiten.

Mededelingen:

De website is in de lucht. Enkele leden hebben problemen met inloggen. Joop zal via een e-mail de procedure van inloggen en gebruiken van de website, uitleggen. Joop probeert de link naar Cor van Tilborg te verwijderen.

Mededelingen via Peter:

Na het overleg met Gilde de Baronie ligt er nu een conceptovereenkomst. Op hun site wordt VCC de Baronie al vernoemd. De bedoeling achter deze activiteiten is grotere naamsbekendheid.

Breda Nu wil een filmpje maken over onze club.

Naam VCCB of Filmclub de Baronie?. Na discussie is de conclusie; kiezen voor VCCB en deze naam voluit schrijven dus Video Camera Club de Baronie. Breda als toevoeging is niet nodig.

Er is een subsidie aangevraagd voor een speelfilm bij het Prins Bernard Natuurfonds. Op 9 september is er een vergadering.

Een aanvraag bij Hertogh Jan is afgewezen.

Het Najaar concert van het Bredaas Mannenkoor op 19 oktober is verzet naar 17 november. Nadere berichten volgen.

Het Motto festival: er zijn al 3 films uitgezocht (van Els, Kees v Straten en Peter). Er is nog ruimte voor een film van ongeveer 7 minuten.

Later op de avond is beslist dat de film gemaakt door Marja, Babs en Els over o.a. monumenten in Breda ook meegaat naar het Mottofestival.

Mededelingen door Kees van Straten namens de programmacommissie.

WE GAAN WEER FILMEN. Er zijn groepjes van 2 personen gemaakt. Uitganspunt: ervaren en minder ervaren.

Groep 1: Joop en Aad, Groep 2: Babs en Janus, Groep 3: Marja en Ton, Groep 4: Els en Ludy, Groep 5: Kees en Paul, Groep 6: Carel en Jan, Groep 7: Peter en Ria, Groep 8: Kees v Str en Ria, Groep 9: Lenny en Gerard, Groep 10: Hans en Toos ???

Groep 1 start op 18 september 2019 met de feuillefilm.

Zie het reglement (e-mail van Kees v Straten van 6 september).

De opdracht van de programmacommissie “Maak een film over je omgeving, wijk, woonsituatie” heeft uiteindelijk 7 films opgeleverd. Deze werden nu vertoond. Achtereenvolgend werden films vertoond van: Kees v Straten, Els, Joop, Peter, Marja (Els en Babs), Ludy en Ton, Kees Rovers, Boeiend om te ervaren hoe verschillend de opdracht was uitgevoerd.

Als laatste werd een korte film met de titel “Herinnering” vertoond. Deze film van Els, John Vegt en Carel van Acht werd helaas niet door iedereen begrepen.

Hierna werd deze boeiende clubavond afgesloten.

Ton Knapen.