Kees opent onze clubavond en informeert ons over de gezondheidstoestand van Gerard Even.

Hierna verwelkomen wij onze gast :
Bram Franssen van Creative 28
Zijn passie voor video start al op 16 jarige leeftijd. Hij komt dan al in Hilversum bij de grote namen van dat moment.

Via audiobvisuele en filmacademie is hij in dit beroep terecht gekomen.
Van zijn hand zijn o.a. Temtation island, Peking Expresse en Expeditie Robinson.

Sinds twe jaar doet hij puur eigen producties.
Wat doet hij dan?????

Livestreams, videomarketing, videocontant, en 360 gr. content.
OP het laatste gaan wij vanavond meer horen.

Wat is 360gr content. Video die gemakt is met een camera die in een keer alles rondom zich heen opneemt. Alleen te maken met een speciale HD camera . kosten ong. €. 500.–

Wat ook kan is 4K beelden of met twee van deze camera’s dan heb je 8K. De aanschaf van deze camera is ong. €. 1500.–

Het is zeer arbeidsintensief werk. Het vraagt ontzettend veel ruimte op je PC. 64 GB is ong. 20 min arbeid. en dan moet je opnieuw gaan schakelen .Deze materie is reeds toe te passen op youtube en facebook.

Kun je het ergens mee vergelijken???? Ja Virtual reality.
Alleen dit zijn vooraf gemaakte beelden waarin je je gaat begeven ( bijv. race auto). de 360gr content is levensecht. dus beelden die echt worden opgenomen.

Ook wij kunnen 360gr content filmen mits je maar voldoende camera,s hebt. De montage achteraf is bijna ondoenlijk.

Hierna hebben wij gekeken naar enkele voorbeelden en moet gezegd worden dat het toch nog wel een beginstadium is omdat de kwaliteit beter moet. Thuis kunnen wij het nog eens terugkijken via Youtube 360graden.
Een combinatie van montage van 360gr content met onze standaard hd camera is niet mogelijk.

Na de pauze heeft peter een eerste info gegeven over de komende privacy wetgeving die voor alle verenigingen zal gaan gelden op 25 Mei.2018. Om het bestuur handen en voeten te geven om alle formulieren op tijd ingevuld door te sturen en ook op de website van onze club te krijgen – wat verplicht is – Is bij hoofdelijke stemming vastgelegd dat een meerderheid van de leden akkoord is gegaan dat het bestuur verder kan handelen. De presentielijst welke de aanwezige leden hebben getekend dient als bewijsstuk en moet bewaard blijven in de administratie bij de secretaris. Op de clubavond van 6 Juni zal Peter indien nodig nog een keer een en ander vertellen wat voor de leden individueel belangrijk is om te doen en te weten. Het bestuur zal de nodige zorg betrachten om pricacybeleid, privacyreglement, en verwerkingsdocument tussen Nova-NB80- VCc in te vullen te tekenen en in bewaring te houden, zodat ook VCC de Baronie na 25 Mei gewoon kan en mag blijven filmen.