Het was een volle bak: 19 aanwezigen; Ria is met vakantie en Toos verzorgde de drankjes weer. Er volgde enkele mededelingen. Voor het Podium Festival hebben we 3 films ingeleverd: van Kees, Els en Marja/Babs/Els. Ook werd het Mottofestival voor 2020 genoemd met het motto: HOBBY. Zijn er al groepen bezig?

De Feuillefilm: De kop is er af. Aad en Joop hebben het eerste gedeelte aan ons gepresenteerd. De titel is “Dagboek van een hond”. En het hondje is in de film zichtbaar op zoek naar een nieuw logo voor onze club. Het volgende tweetal neemt het verhaal nu over.

Dan was het de beurt aan onze gastspreker Ruben van Straten. Hij is fotograaf en toonde ons de diverse mogelijkheden voor de belichting bij portretfotografie. Zo liet hij zien wat de effecten zijn van de belichting hierbij en lichtte dit in zijn verhaal toe. Zijn uitleg wordt nog apart op onze website gezet. Daarna las Kees een gedicht voor, waarbij we met 3 camera’s in verschillende standpunten opnamen hiervan maakten. Dit ter voorbereiding van 16 oktober.

Na de pauze zagen we de film “Aangespannen” van Joop Mohr. Het betreft opnamen van paardenmenwedstrijden die in Gilze deze zomer plaatsvonden. We zagen de uitgebreide voorbereiding. Maar zeker spannend waren de beelden van het rijden, waarbij paarden en wagens allerlei lastige parkoersen moesten afleggen. Mooi in beeld gebracht. Het is een heel werk om een dergelijke film in je eentje te maken. Je weet niet altijd wat er komt. En je moet steeds maar overal paraat staan. En tijd om rustig een statief neer te zetten is er niet dus alles is uit de hand gefilmd. Een knap stuk werk.

Tot slot zagen we nog enkele films van Marja “uit de oude doos”. Het betrof de film “Optimist”, waarin Jan Bakker in een korte film met grap de hoofdrol speelde. De film “Mama’s hulp”, waarbij de kleinzoon mama’s pc in de afwas deed, bereikte een jaar of 10 geleden in het één-minuutfestival de gedeelte 3e en 4e plaats. Tot slot zagen we een vakantiefilm over de stad Lissabon.

En nu op naar de jubileumbijeenkomst op 2 oktober in Made!!